Others

A bright reform

A bright reform


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Located in the Madrid neighborhood of La Latina, this floor starts a new stage after the reform carried out by the architect Vanesa García Calvo Rosell. Its high ceilings and elegant moldings remained, but everything else changed to get a modern and functional home. The distribution was modified so that the light coming from the three balconies of the living room reached other rooms. Therefore, access to the hall is now made through two openings; There are no doors. Another key to gain luminosity It was the creation of a large central hall that articulates the entire house and separates the common areas from the private ones. This large space, which benefits from the light coming from two windows to the patio, integrates with amazing naturalness the hall, a work corner and the kitchen. A single piece of furniture, with a front of 8 linear meters in white, made it possible. Equipped with cabinets: for shelters in the hall and shelves in the work corner, it also includes holes to install the appliances. In addition to an optimal distribution and new oak flooring, which alone renovated the house, the architect provided the spaces with furniture and exclusive and practical details.

In the dining room, a wooden panel that covers a wall with its spectacular grain is a sublime background for the Nordic chairs and the glass table. Two other great ideas were a double-sided sideboard in the hall, which separates the entrance from the work corner, and a breakfast bar in the kitchen; both, curiously, optimize the space in the passageways. The master bedroom also includes several custom pieces: a wooden headboard highlighted with a Japanese paper, and a wall with vertical slats that marks the separation of the rest area and a dressing room.

In the bathrooms, the coverings are the protagonists. In the main one, the white tile emphasizes the orange color of the glass that covers the wall of the bathtub, while in the second bath, the green tile is a burst of total freshness. In both, the pavement used is a gray-painted self-leveling mortar, which offers a continuous surface and a neat image, a perfect counterpoint to the grid formed by the gresite joints. In the two bathrooms, the same type of washbasin was chosen, a modern and rectangular design that, due to its purism, is nostalgic and evocative; In addition to large and frameless mirrors, which create a feeling of spaciousness.

Advertising - Keep reading under Salon

Two sofas separated by a sculptural glass table form the living area, which enjoys abundant natural light, nuanced by a white curtain. The dark color of the upholstery harmonizes with the original table legs, a mythical design created by Isamu Noguchi in the forties. Sofas, from La Oca. Vase, of Diedro. Cushions, from KA International. TMA model lamp, by Santa & Cole.

Dinning room

The paneled oak wall gives warmth and prominence to the dining area. The spectacular streaks of wood focus attention and enhance the designs of the chairs and the lamp. On the left, the doors of the bar cabinet, which occupies the hollow of an old radiator. The chairs, created in 1950 by Charles & Ray Eames - two of the most prominent design figures of the twentieth century - were the first industrial manufacturing made of plastic.

The seating area

in black, it is cut on the front of the bespoke bookcase, in beech wood. The architect Vanesa García Calvo Rosell designed a bookcase for the living area, which houses the TV in the center; below, a radiator and above, a split type air conditioner. The wall is illuminated with industrial wall spotlights, white and with long arm, typical of the exterior lighting used to highlight the windows. Radiator Tesi, from Irsap, with a classic design; ideal in reforms. Photograph of the Ashimoto series, by César Ordóñez.

Modern style in the dining room

Still off, the suspension lamp stands out in the dining room for its black color and its colossal shade. This space thus adds to the current tendency to illuminate the most prominent environments of the house with designs of great proportions. GT8 lamp by Santa & Cole. White vases, of Antennae, and black candlestick, of Habitat. Carpet by Zara Home.

Hall and office

The hall is a versatile space, in which a work area was created. The key in the distribution is an exempt, double-sided sideboard, which divides the room into two environments. On one side, it is a console with three drawers and a swing door, and has a rear that extends into a mirror. On its other side, it is an auxiliary furniture that offers more storage area to the office. This environment, which is hidden at first sight from the entrance thanks to the sideboard, has a countertop for two and custom cabinets.

Two-color kitchen

A bright red was chosen for the cooking front, equipped with numerous drawers and drawers; and by the white on the opposite wall, which concentrates most of the appliances and cabinets. Between them, a practical breakfast bar, designed by the architect, was placed in oak. Kitchen furniture, from Ikea. Synthetic countertop, from Silestone. Bell, from Pando. Delonghi coffee maker, with Nespresso capsules.

Front of kitchen cabinets

Lamps and utensils, of Habitat. Onda stools, from the firm Stua. Tilting windows Hervent, from Gravent, in aluminum.

Cooler environment

With a tiling in green tile, it was possible to create a total sensation of freshness in this bathroom. A suspended and rectangular washbasin distills modernity and at the same time is evocative. In contrast to the very marked joints of the stoneware, the self-leveling mortar pavement and gray epoxy paint stand out. This mixture of cement, sand and chemical additives offers a continuous surface, without sores and reflects the architect's commitment to innovation in materials. Gresite, for sale in Azulejos Peña. Vero washbasin, from the firm Duravit. Radiator-towel rail Pareo model, from Irsap.

Main bedroom

Natural tones are the link between the different materials used in the rest area. Among them, Japanese paper stands out, which, with its texture, avoids a flat decoration and provides warmth. In contrast, the smooth surface of the birch headboard and, on the floor, a sisal carpet, with a fine knot, which makes the tread softer. Headboard designed by architect Vanesa García Calvo, made of birch plywood. Apply Tolomeo Micro, from Artemide. Japanese paper, from Villa Victoria. Vases, of Diedro. Sisal carpet, from KP.

Bedroom with dressing room

A wooden wall with vertical slats in a row visually separates the rest area of ​​a dressing room, which is accessed through two sliding doors. This design and a lamp with round fiberglass lampshade form a duet that brings uniqueness and glamor to the bedroom. Lattice, designed by the architect in birch plywood. Plaid embroidery, Texture. Silk cushion, from Antennae.

Bathroom divided with a glass wall

A glass lacquered in orange breaks the chromatic uniformity of the bathroom and personalizes the decoration. The wall of the bathtub thus becomes a focal point in an environment where white predominates. A practical niche next to the bathtub and the towel radiator show that everything was planned in detail in this space. Roca Vythos bathtub. Towels and bath gels, Texture.

Bathroom

A glass wall with a door separates and communicates the front of the sink and the bathroom area, shared by a bathtub and a shower with sprinkler, reflected in the mirror. The tiled walls with tile and the countertop with baseboard are white surfaces that, together with the wall-to-wall mirror, create a feeling of more spaciousness and luminosity. Vero washbasin, from Duravit. Gresite, from Peña Tiles. Shower tray, with Ipe wood flooring for outdoor use, made by Mateca. Custom screen, Femar Glassware. Radiator-towel rail Pareo model, from Irsap.

FLAT

The variety of coatings: oak wood treated with oil, which makes the common areas warmer; sisal carpet, which softens the footprint in the bedroom; and in the bathrooms, a homogeneous mortar expands the space.

Reform Solutions:
- Visual continuity achieved with the use of wood veneer, present, for example, in the openings for access to the living room. The sides and the roof were coated with this material; a resource that enhances and integrates them into the whole.
- The furniture Eight linear meters designed for the central space of the house was decisive to achieve such a functional distribution. The hall, the desk and the kitchen benefit from its large storage capacity.